Jubileumconcert VBSO

05.11.11 in HET NIEUWSBLAD

Op vrijdag 18 november om 20u30 speelt het Vlaams-Brabants Symfonie-orkest zijn jubileumconcert in de Sint-Martinuskerk te Zaventem. Vijf jaar geleden werd het orkest gesticht. Onder de artistieke leiding van dirigent Rik Ghesquière en concertmeester Hilde Van Keer (directrice van de Academie te Zaventem) werd reeds een behoorlijk parcours afgelegd. Jonge muzikanten uit de hogere graad van een academie,conservatoriumstudenten en talentvolle amateurs werken samen met professionele musici aan een kwaliteitsvol muziekrepertorium.

Zo werd er reeds opgetreden in binnen- en buitenland (Nederland en Duitsland) met gereputeerde solisten. Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan schreef Daniel Capelletti voor het orkest een spitante “Moverture”. Hij is o.a. leraar aan de Zaventemse Academie en werd drie keer winnaar van de Sabam Prijs voor compositie van de Koningin Elisabethwedstrijd. Met soliste Nele Duijsters komen we eveneens bij de prestigieuze wedstrijd terecht. Sinds haar twaalfde geeft ze recitals in België, Nederland en Duitsland en is nu in volle voorbereiding voor haar deelname aan de wedstrijd. Zij speelt het beroemde (en beruchte, vanwege de moeilijkheidsgraad) derde pianoconcerto van Sergei Rachmaninoff.

Tenslotte vertelt Ingrid Holemans over het turbulente leven van Peer Gynt, omkaderd door de suites 1 en 2 van Edvard Grieg.

Kaarten in voorverkoop zijn aan 12 € te verkrijgen in de Gemeentelijke Academie en bibliotheek te Zaventem – Willem Lambertstraat of telefonisch 0498/10.63.44 (W.Blockmans).

Aan de kassa betaalt u 15 €.

KATHLEEN GIJSELS