Rik Ghesquière

Rik Ghesquière is een veelzijdige en dynamische kunstenaar en staat bekend als een stimulerende en gevoelige orkestleider.

Hij is sinds 1985 trompettist bij het BrusselsPhilharmonic, het Vlaams Radio Orkest. In 1997 besloot hij zich ten volle te concentreren op het dirigeren. In 2000 werden zijn studies afgerond met het begeerde diploma van orkestdirectie. In 2002 werd hij aangesteld als vaste dirigent van het Roosendaals Symfonie Orkest (Nederland) en dirigeert hij het Roosendaals Gemengd Koor. Rik Ghesquière engageert zich fel om de klassieke muziek onder de jongeren te promoten. Zo bracht hij het Limburgs Orkest “Jeugd en Muziek” tot ongekende hoogtes en dirigeerde dit jeugdorkest van 2003 tot 2011.

Rik Ghesquière is mede-stichter en dirigent van het Vlaams-Brabants Symfonie Orkest. In 2010 vestigde Rik Ghesquière zich te Lier en werd er aangesteld als dirigent van het Symfonieorkest “De Lier”. Hij wordt geregeld gevraagd als gastdirigent in binnen- en buitenland en begeleidde zeer gerenommeerde solisten. Ook vooraanstaande componisten zoals Luc Brewaeys,George De Decker, Daniel Capelletti en Jurgen De Pillecyn componeerden stukken voor Rik en de orkesten waarmee hij werkte.

www.artofmusic.be